Barack Obama the first American president to have visited Azerbaijan / Azerbaycan'ı gören ilk ABD Başkanı: Obama

Friday, November 07, 2008


Source: hurriyet.com.tr (Turkish)

İSTANBUL, (DHA)

ABD liderliğine seçilen Barack Obama'nın daha önce Azerbaycan'ı ziyaret eden ilk Amerikan Başkanı olduğu ortaya çıktı. Amerikan Senatosu'ndan bir heyetle 2005 yılının Ağustos ayında Bakü'ye gelen Obama, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Azerbaycan lideri İlham Aliyev ile görüşmüştü. Bu görüşmede, ABD heyetine senatör Richard Lugar başkanlık ediyordu.
Barack Obama, elected as the leader of the United States, is the first American president to have visited Azerbaijan before. Obama came to the capital Baku in 2005 with an American Senate delegation, where he met with the leader of Azerbaijan Ilham Aliyev in the Presidential Palace. Senator Richard Lugar presided over the American delegation in this meeting.
ABD Başkanı seçilen Obama, senatör olduğu 2006 Eylül'ünde, Aliyev ile ikinci görüşmesini Senato'nun Dışilişkiler Komitesi Başkanı Richard Lugar ile birlikte Waşington'da yaptı. Aliyev, daha sonra Amerikan Kongresi'nde kapalı bir toplantıya katılmıştı.
President-elect Obama carried out the second meeting with Aliyev in Washington in September 2006 as a senator, with the head of the Senate's Foreign Relations Committee Richard Lugar. Aliyev later participated in a closed meeting in the United States Congress.


Also, here's one of the comments below:

Obama efendi Dünya çoğrafyasını geçmiş başkanların hepsinden daha iyi biliyor.
"Mr. Obama knows world geography better than all the previous presidents."

0 comments:

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP