Een eenvoudig en doeltreffend idee voor de promotie van het nederlands.

Tuesday, October 06, 2009

Nederlands wordt gesproken door 27 miljoen mensen, en 27 miljoen is niet een klein aantal. Maar nederlands heeft een zeer slechte geografische positie, want engels is naar het westen, frans is naar het zuiden, en duits is naar het oosten. Engels is naturlijk sterkste, voor Frankrijk engels, duits en spans zijn op de grens, en duits is makkelijk for nederlanders, dus veel leren duits. In deze situatie is nederlands niet gemakkelijk opgemerkt.

Dus hoe kan nederlands meer aandacht trekken? Mijn kleine idee is als volgt.

Wat is het belangrijkste op het internet? Voor veel mensen is het populariteit, dus het aantal bezoekers. Veel mensen schrijven in het engels omdat het een groot publiek heeft. Met andere woorden, engels = meer bezoekers, meer reacties, meer bekendheid.

OK, maar veel sites zijn in het engels geschreven, maar zijn niet erg populair. Niet slecht, maar niet extreem populair. Misschien vijfhonderd, duizend, tweeduizend bezoekers elke dag, en promotie vergt tijd. Met dit aantal bezoekers is het nog onmogelijk om te blog als een baan. De site is nog niet voltooid. We noemen ze onvoltooide sites. Ze zouden graag wat hulp om te groter en meer succesvol worden.

Nu, de promotie van het nederlands. Dit is niet erg moeilijk.

#1: Maak een groep met een minimum 10 000 mensen, misschien op Facebook of ergens anders. De leden van deze group beloften om deel te nemen. Deel te nemen = bezoek aan een site, dagelijks.

#2: Zoek een "onvolledige site". De site moet nogal populair te zijn, maar niet te populair. Het moet interessant zijn. De eigenaar kan een beetje nederlands, of zal willen studeren, of wil om te studeren, of leert snel talen.

#3: De groep praat met de eigenaar, en komen zij overeen. De eigenaar zal schrijven alleen in het nederlands (of ten minste 75% nederlands) voor zes maanden.

#4: Gedurende de zes maanden zal iedereen in de group de site bezoeken elke dag en reacties geven. Nu heeft de eigenaar en meer populaire site, dank aan het nederlands. De eigenaar heeft geen zorgen over promotie te maken, en misschien kan de eigenaar een professional zijn. Nederlands is niet moeilijk te leren, de bezoekers kunnen helpen, Google Translate kan helpen, etc. In het jaar 2009 is dit mogelijk.

#5: Andere mensen horen het nieuws, en ze willen deelnemen. Dat is goed, maar niet meer dan vijf sites, omdat meer dan vijf elke dag te bezoeken is vermoeiend. Wanneer zes maanden voorbij is, een andere site kan deelnemen. Natuurlijk kunnen mensen uit de groep nog steeds naar de andere site te bezoeken, maar nu is het niet strikt noodzakelijk.

Ja, dat is mijn idee. Het is vergelijkbaar met Digg/Reddit/eKudos/Tipt/etc., maar op lange termijn. Digg en andere sites zijn als explosies - luid en kort. Maar dit idee is als en kampvuur - warm, stabiel, en nuttig.

3 comments:

lyzazel said...

Maar... wat is de incentive voor de bezoekers de site elke dag bezoeken behalve om het nederlands te populariseren?

Me said...

De incentive is niets dan nederlands te populariseren. Ik heb gelezen dat soms Nederlanders zouden graag een sterker nederlands te zien. Natuurlijk, Nederlanders die niet geïnteresserd zijn zoeden niet deelnemen.

데이빛 / Mithridates said...

De incentive is niets dan nederlands te populariseren. Ik heb gelezen dat soms Nederlanders zouden graag een sterker nederlands te zien. Natuurlijk, Nederlanders die niet geïnteresserd zijn zoeden niet deelnemen.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP