Uzbekistan vole haver un crescentie de 8 percent in su economie / Özbekistan, büyümeyi hedefliyor

Thursday, January 08, 2009



Un micri articul pri li planat economic crescentie in Uzbekistan por 2009, traductet del lingue turc.

Fonte: Zaman.com.tr (lingue turc)


Özbekistan, bu yıl yüzde 8 oranda büyümeyi hedefliyor.
Uzbekistan have un scope de crescer 8 percent in ci annu.
Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov tarafından onaylanan 2009 yılı makro ekonomik göstergeleri ve devlet bütçesi parametrelerine göre, 2009 yılında ülke ekonomisinin yüzde 8 oranda büyümesi öngörüldü.
Secun li 2009 macro-economic indicatores e li parametres del budgete del land aprobat per li presidante de Uzbekistan Islom Kerimov, un crescentie de 8 percent del economie del land es expectat in 2009.
Buna göre, bu yıl ülkedeki sanayi üretiminin yüzde 9,3, tarım sektörünün yüzde 5, yatırım hacminin yüzde 18, perakende mal dönüşümü hacminin ise yüzde 14,8 oranda artması planlanıyor.
Secun to, li planat increscement in li land es 9.3% in industrial production, 5% in li sector de agricultura, 18% in volúmine de investitura, e 14.8% in li volúmine de exchange de merces vendit.
Özbekistan Bakanlar Kurulu, ülke ekonomisinin yüzde 8 oranda büyümesini öngörürken, bu çerçevede sanayi üretiminin yüzde 9,6, tarım sektörünün yüzde 5, yatırım hacminin yüzde 17 artmasını planlamıştı.
Li Comité de Ministres de Uzbekistan expecta un crescentie de 8% del economie del land, e ha planat por un crescentie de 9.6% in industrial production, 5% in li sector de agricultura, e 18% in volúmine de investitura.

0 comments:

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP