15 nov strates de natural gas trovat in Uzbekistan / Özbekistan’da 15 yeni doğalgaz yatağı bulundu / 15 new beds of natural gas found in Uzbekistan

Friday, January 30, 2009



Un traduction de un micri articul in li lingue turc pri nov strates de natural gas in Uzbekistan trovat in li annus 2007 e 2008.

Türkçe
Occidental
Özbekistan’da 15 yeni doğalgaz yatağı bulundu
15 nov strates de natural gas trovat in Uzbekistan
Özbekistan'da 2 yıllık jeoloji araştırmalar sonucu ülke genelinde yeni 15 doğalgaz yatağı bulunduğu açıklandı.In un resultate de 2 annus de geologic resercha in Uzbekistan, 15 nov strates de natural gas ha esset trovat.
"Özbekpetrolgazı" devlet şirketin istastiki bilgilere dayanarak yaptığı açıklamalada 2007 yılında 8, 2008 yılında ise 7 doğalgaz yatağı bulunduğu kaydetti.In un anuncie fat secun li statisticas del statal companie "Uzbekpetrolgaz", in li annu 2007 ott, e in 2007 sett strates de natural gas ha esset trovat.
"Özbekpetrolgazı" yeni bulunan doğalgaz yataklarına olan kuyu kazma çalışma işlemlerin başlattıklarını kaydederek, yerel ve yabancı işletmeci firmalar tarafından 10 kuyunun hazırlandığı kaydedildi."Uzbekpetrolgaz" ha dit que it ha comensat li operation por fossar in li nov puteos, e que 10 puteos ha esset preparat per companies local e extran.
"Özbekpetrolgaz" 2009 yıl içinde de doğalgaz araştırmalarına devam edeceklerini ve araştırmaların yeni teknoloji eşliğinde yapıldığı belirtti. 2D ile 3D sistemi ile yapılan araştırmaların hedefe ulaşmakta zaman kazanma ve bu yöntemle hedefe daha çabuk ulaşıldığı işaret edildi. "Uzbekpetrolgaz" dit que anc in li annu 2009 it va continuar investigationes de natural gas e que li investigationes va esser fat junt per nov tecnologie. Ili indicat que li investigationes fat per 2D e 3D-sistemas va sparniar témpore in atinger lor scope e con ti metodes li scope va esser atinget plu rapidmen.

0 comments:

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP