Russia and Georgia to begin meetings / Rusya ile Gürcistan görüşmelere başlayacak

Friday, October 10, 2008



Source: cnnturk.com (Turkish)


Russia and Georgia to begin meetings / Rusya ile Gürcistan görüşmelere başlayacak

Rusya ile Gürcistan arasında, bölgenin güvenlik ve istikrarına ilişkin olarak alt düzeyde görüşmeler yapılacağı belirtildi.
Low-level meetings between Russia and Georgia will take place on regional security and stability.
BM sözcüsü Marie Heuze, 15 Ekim Çarşamba günü Cenevre'de yapılacak görüşmelere bakanlar ya da bu düzeydeki yetkililer yerine uzmanlar düzeyinde katılım olacağını söyledi.
UN spokesperson Marie Heuze said that experts would participate instead of ministers or authorities on the same level for the talks in Geneva on Wednesday the 15th of October.
Görüşmelerin BM, AB ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) öncülüğünde yapılacağını belirten Heuze, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un da bu görüşmelerle ilgili olarak Cenevre'de bulunacağını ifade etti.
Heuze noted that the talks would take place under the leadership of the UN, as well as the EU and the Organization for Security and Cooperation in Europe, and that UN General Secrutary Ban Ki-mun was also interested in the meetings and would be in Geneva.
Sözcü, Gürcistan'dan tek yanlı bağımsızlıklarını ilan eden Abhazya ve Güney Osetya temsilcilerinin toplantıya katılıp katılmayacağı konusunda henüz bir karar verilmediğini, Rusya ile Gürcistan arasındaki görüşmelere ilişkin ayrıntıların pazartesi günü açıklanacağını söyledi.
The spokesperson said that there was still no decision on whether Abkhazia and South Ossetia - which unilaterally declared their independence from Georgia - would participate in the meeting, and that details on the meetings between Russia and Georgia would be revealed on Monday.
Rusya ile Gürcistan arasında ağustos ayında patlak veren çatışma, ABD dönem başkanı Fransa'nın Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin arabuluculuğunda sağlanan ateşkesle son bulmuştu.
The conflicts that broke out between Russia and Georgia in August reached an end with a ceasefire provided with the mediation of EU term president and French president Nicolas Sarkozy.

0 comments:

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP