German Commerzbank to open branch in Turkmenistan

Tuesday, June 03, 2008

Today's news comes from haberler.com.

The headquarters tower
Headquarters tower of Commerzbank


ALMAN COMMERZBANK, TÜRKMENİSTAN'DA ŞUBE AÇACAK
German Commerzbank to open branch in Turkmenistan
Almanya'nın büyük bankalarından biri olan Commerzbank, Türkmenistan'da şube açmayı planlaştırıyor.
Commerzbank, one of the largest banks in Germany, plans to open a branch in Turkmenistan.
Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Commerzbank'ın Yönetim Kurulu Başkanı Martin Blessing'i makamında kabul etti. Blessing, Türkmenistan ve Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında işbirliğinin geliştiği bir dönemde, Aşkabat'ta temsilcilik açma teklifinde bulundu. Türkmenistan'da faaliyet gösteren çok sayıda Avrupa şirketlerinin Commerzbank'ın müşterisi olduğunu kaydeden Blessing, banka temsilciliğinin finans alanında geniş bir hizmet sunabileceğini ifade etti.
Turkmenistan's president Gurbanguly Berdimuhammedow met in his office with the president of Commerzbank's board of directors, Martin Blessing. Blessing submitted a proposal to open representation in Ashgabat in an expansion of cooperation between Turkmenistan and European Union countries. Blessing, stating that a large number of those active in Turkmenistan were Commerzbank customers, said that the bank's representatives would be able to provide broad services in the financial sector.
Blessing'in bu teklifine sıcak bakan Berdimuhamedov, bu işbirliğinin Türkmen-Alman diyalogunun daha da pekiştirilmesine büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi. Ayrıca Commerzbank'ta Türkmen bankası uzmanların yetiştirilmesi konusu da görüşüldü.
Berdimuhammedow, who is friendly to the proposal by Blessing, said that he believed that this cooperation would provide a large help in reinforcing the dialog between Turkmens and Germans. There was also discussion on the subject of training people specialized in Turkmen banks within Commerzbank.
Commerzbank AG, 615 milyar avro tutarındaki cirosuyla Avrupa'nın en büyük emlak bankası olan Eurohypo'u devraldıktan sonra, Deutschebank'tan sonra en büyük ikinci banka haline geldi. Merkezi Almanya'nın Frankfurt kentinde bulunuyor. Uluslararası bankalar statüsünde olan bu bankayı 2008 yılı itibarıyla Klaus Peter Müller yönetiyor.
Commerzbank AG, with a giro amount of 615 billion Euro, is the second largest bank after Deutschebank after Commerzbank took over Eurohypo, the largest realty bank in Europe. Its head office is located in the German city of Frankfurt. This international bank has been run by Klaus-Peter Müller since 2008.

(Cihan Haber Ajansı) 30.05.2008 19:42

0 comments:

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP