Kazakhstan in favour of close relationship with Barack Obama / Kazakistan Obama ile yakınlaşmadan yana

Sunday, November 23, 2008



Source: hurriyet.com.tr (Turkish)

This is from the 19th of November.

Kazakistan Obama ile yakınlaşmadan yana
Kazakhstan in favour of close relationship with Barack Obama

Kazakistan, ABD'nin 44. başkanı seçilen siyahi lider Barack Obama yönetimindeki ABD ile ilişkilerin güçleneceğini bildirdi.
Kazakhstan has said that relations will be strengthened with the United States under the administration of Barack Obama, the black leader chosen as the 44th president of the US.
Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, bir toplantıda yaptığı açıklamada, dün geç saatlerde Obama ile bir telefonla görüştüğünü, bu görüşmede bölgesel güvenlik ve enerji konularını ele aldıklarını söyledi.
Kazakhstan's President Nursultan Nazarbayev made a statement in a meeting, where he said that he spoke with Obama by telephone yesterday in the evening hourse, and that regional security and energy issues were discussed.
Nazarbayev, Obama'nın Kazakistan'ın terörle mücadele faaliyetleri ve nükleer silahsızlanma girişimlerinde işbirliği nedeniyle takdirlerini ilettiğini anlattı.
Nazarbayev explained that he conveyed his appreciation for Obama's activity on Kazakhstan's fight against terror and his cooperation on denuclearization initiatives.
Amerikan şirketleri, son yıllarda Kazak enerji kaynaklarına milyarlarca dolar yatırım yapmış bulunuyor.
American companies have invested billions of dollars in Kazakh energy resources over the past few years.

0 comments:

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP