US and Kazakh foreign ministers meet in New York (September 30) / ABD ile Kazakistan dışişleri bakanları New York'ta görüştü

Friday, October 03, 2008


Source: turkish.cri.cn (Turkish)

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak için New York'ta bulunan Kazakistan Dışişleri Bakanı Marat Tajin'le dün (29 Eylül) görüşerek, Orta Asya'daki güvenlik ve işbirliği konularını ele aldı.
US Secretary of State Condoleezza Rice met with Kazakhstan's Foreign Minister Marat Tajin yesterday (29 September) who had come to New York to participate in the United Nations General Assembly, where they discussed security and cooperation issues in Central Asia.
Kazakistan'ı ABD'nin Orta Asya'daki en güvenilir işbirliği ortağı olarak niteleyen Rice, bu ülkenin Asya'nın jeopolitik düzenindeki önemine işaret ederek Kazakistan'ın 2010 yılındaki Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Örgütü dönem başkanlığını destekledi.
Rice described Kazakhstan as the United States' most reliable cooperative partner in Central Asia, signalled the country's importance in Asia's geopolitical arrangement, and gave support for Kazakhstan's 2010 presidency of the Organization for Security and Co-operation in Europe.
Tajin ise Afganistan'da düzen sağlanmasına ve bu ülkenin Orta Asya'daki bölgesel bütünleşme sürecine dahil edilmesine destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.
Tajin said that they would continue to support providing order in Afghanistan and its inclusion in the process of regional integration.

0 comments:

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP