3.4 billion euros from the European Union to Georgia for development / Gürcistan'a yeniden imar için 3,4 milyar Euro yardım yapılacak

Sunday, October 26, 2008


Source: dw-world.de (Turkish)


| 23.10.2008 | 06:00 UTC |

Gürcistan'a yeniden imar için 3,4 milyar Euro yardım yapılacak
3.4 billion euros of aid to be given to Georgia for rebuilding

Brüksel'de düzenlenen Uluslararası Bağışçılar Konferansı'nda Rusya ile yaşadığı savaşta zarar gören Gürcistan’ın yeniden imarı için 3 milyar 400 milyon Euro toplandı. Almanya da daha önce ekonomik yardım olarak öngörülen 35 milyon Euro'ya ek olarak 34 milyon Euro daha yardım yapılacağını açıkladı. Avrupa Birliği, yeniden imar için Gürcistan'a aktarılacak kaynaklar karşılığında, ülkede demokratik reformlar yapılmasını talep ediyor. AB Komisyonu'nun Dışişlerinden Sorumlu Üyesi Benita Ferrero-Waldner, Tiflis hükümetine çağrıda bulunarak, hukuk devleti kurallarına daha fazla uyulması ve basın özgürlüğünün sağlanmasını istedi.
3.4 billion euros have been collected in the International Donors Conference in Bruxelles for Georgia, which was damaged in the war with Russia. Germany had also planned 35 million euros of economic aid, to which they said 34 million more euros could be added in aid. In exchange for the increase of resources to Georgia for reconstruction, the European Union requires democratic reforms within the country. The EU Commission's Commissioner responsible for External Relations called for the administration in Tbilisi to further abide by rules of state law and to provide freedom of the press.

0 comments:

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP